Pályázat napelemes rendszerre, energiatárolóval - (napelem + inverter + akkumulátor)

2024 januárjától új napelemes pályázat és elszámolás lesz elérhető. A pályázat a zöldenergia tárolására is alkalmas háztartási méretű kiserőművek létesítését fogja elősegíteni.

A Napenergia Plusz Program keretében 75,8 milliárd forint támogatást nyújt a kormány a lakosság részére a napelemek telepítésére és a megtermelt energia tárolására.

A pályázat a várakozás szerint a napelem és tároló telepítését együtt finanszírozza majd. Ez azt jelenti, hogy csak az pályázhat rá, aki mindkettő telepítését vállalja. Ebben az esetben maximum 4kW háztartási napelem mellé legfeljebb egy 8kWh-ás tárolóegységet lehet telepíteni.

A pályázatban a családok vissza nem térítendő támogatást kapnak, amely várhatóan a telepítési költségek maximum 65%-át fedezi majd az Energia- és klímapolitikai modernizációs rendszer terhére.

A megjelent Magyar Közlöny ITT elérhető.

Bruttó elszámolási rendszer

Lantos Csaba, energiaügyi miniszter felidézte, hogy tavaly október 31-től a háztartási kiserőműveknél bevezették a betáplálási stopot. Bejelentette, hogy ezt a tilalmat január 1-től kivezetik, és végre újra lehet telepíteni háztartási erőműveket. 

FONTOS: ez csak az ország településeinek 93 százalékára lesz érvényes, ugyanis egyelőre az ország 7 százalékán a hálózatfejlesztések még nem tartanak ott, hogy elviseljék a növekvő betáplálást. Ez azt jelenti, hogy a feloldás a fogyasztók 84 százalékát érinti majd.

A miniszter szerint a napelemes rendszerek üzemeltetői várhatóan nettó 5 forint körüli átvételi áron értékesíthetik a termelt energiát. 

Fontos újítás, hogy a napelemes családok a kereslet függvényében akár kedvezőbb feltételekkel is leszerződhetnek az áram átadására, tehát jobb megtérülési lehetőségeik vannak, miközben az átlagfogyasztásig változatlanul rezsicsökkentett áron jutnak az energiahordozóhoz. Továbbá a hatályos rendelkezések szerint a hálózatba táplált villamos energia után nem számolnak fel rendszerhasználati díjat a napelemes termelőknek.

Pályázatírástól a kivitelezésig!

  • Díjmentes szakértői tanácsadást biztosítunk
  • Díjmentes helyszíni felmérést végzünk
  • Segítünk a pályázat megírásában
  • Az engedélyezés folyamatában is ott leszünk Ön mellett
  • A rendszer megtervezését biztosítjuk
  • A kivitelezést, és a beüzemelést professzionális szinten elvégezzük
  • A kiépített rendszer garanciális hátteret biztosítjuk

Amennyiben először jár a weboldalunkon, és nem tudja, hogyan is vágjon bele a napelemes rendszer kiválasztásába, kérdezze kötelezettségmentesen szakértő kollégánkat a következő telefonszámon: +36 30 0820000

Kérjen visszahívást az alábbi űrlap kitöltésével!

Név *
Email *
Telefon
Visszahívást kérek!