GINOP PLUSZ 1.4.3-24 - KKV Technológia Plusz Hitelprogram

Mi ez pontosan, és miért hasznos a vállalkozásoknak?

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram (GINOP Plusz- 1.4.3-24) célja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások termelékenységének és hozzáadott értékének növelése a technológiai és szervezeti megújítás támogatásán keresztül. A támogatással növekszik a KKV-k korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képessége és bővülése, és a pályázóknak lehetőségük nyílik a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, energiahatékonysági beruházásokra is.

Ezáltal a KKV-k rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektethetnek be, amelyeknek a pályázat nélkül nem lenne lehetőségük, ugyanis a tőke- és hitelpiaci feltételek akadályozzák a finanszírozást.

Kik igényelhetik a támogatást?

Magyarországi székhellyel, vagy telephellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások, akik: gazdaságilag potenciálisan életképesek, azonban finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében jutnak hozzá, legalább 5 főt foglalkoztatnak, - rendelkeznek magyar adószámmal, - legalább 1 teljes, lezárt üzleti évvel rendelkeznek, - a kölcsönigénylő az Európai Bizottsági rendeletek alapján is mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősül.

Budapesten kívül valósítanák meg a projektet (fontos, hogy minden esetben a projekt megvalósítási helyszíne számít és nem a kölcsönt igénylő székhelye, ezért a budapesti székhellyel rendelkező szervezet projektje is támogatható, amennyiben a projekt maga Budapesten kívül, de Magyarországon valósul meg) - a megvalósítási helynek a kölcsönkérelem benyújtásakor már bejegyzettnek kell lenni a cégkivonatba, illetve a Végső Kedvezményezettről vezetett megfelelő nyilvántartásba, továbbá a kölcsön futamideje alatt is igazolni kell, hogy a megvalósítási helyszínen valóban gazdasági tevékenység folyik, szoftver vagy hardver illetve mobileszközök beszerzése esetén a megvalósítási helyszínnek az a telephely vagy fióktelep minősül, amelyre a beszerzett eszközök számvitelileg aktiválásra kerülnek, illetve a megvalósítási helyszínnek alkalmasnak kell lennie az eszközök tárolására is.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram támogatás jellege, mértéke

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram (GINOP Plusz- 1.4.3-24) keretösszege 155,54 milliárd Forint. A keretösszeg legalább 65%-a a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld és Észak- Magyarország részein projektet megvalósító vállalkozások között kerül allokálásra.

A kölcsön típusa egy éven túli lejáratú kamatmentes beruházási kölcsön, amelynek keretében 10 millió Ft– 100 millió Ft támogatásban lehet részesülni, a kezdő vállalkozások (nem rendelkeznek 3 teljes, lezárt üzleti évvel) legfeljebb 50 millió Ft támogatást igényelhetnek. Az igényelhető hitelösszeg nem haladhatja meg a hitelkérelem benyújtását megelőző lezárt pénzügyi év üzemi eredményének tizenötszörösét.

Kamat: 0% Egyéb költségek tekintetében a kölcsönkérelem bírálatával, a kölcsönszerződés megkötésével és módosításával, valamint a kölcsön folyósításával összefüggésben nem számítható fel díj, kivéve az, amely harmadik felet illet, például értékbecslői, közjegyzői díj stb.

Az önerő minimálisan elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének legalább 10%-a, regionális beruházási támogatással érintett költségtételek vonatkozásában az elszámolható költségek legalább 25%-a.

Támogatható tevékenységek

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram keretében a KKV-k technológiai korszerűsítése és a megújuló energiaforrás felhasználásával végrehajtott energiahatékonysági beruházások támogathatók, az elszámolható költségek mértékére vonatkozó korlátok figyelembevételével.

Pályázatírástól a kivitelezésig!

  • Díjmentes szakértői tanácsadást biztosítunk
  • Díjmentes helyszíni felmérést végzünk
  • Segítünk a pályázat megírásában
  • Az engedélyezés folyamatában is ott leszünk Ön mellett
  • A rendszer megtervezését biztosítjuk
  • A kivitelezést, és a beüzemelést professzionális szinten elvégezzük
  • A kiépített rendszer garanciális hátteret biztosítjuk

Amennyiben a pályázattal és a kivitelezéssel kapcsolatban kérdései merülnek fel, kérjük keresse bizalommal szakértő kollégáinkat a következő telefonszámokon:

Pályázati kérdésekkel kapcsolatban: +36 30 619 0879

Műszaki kérdésekkel kapcsolatban: +36 30 595 5038

E-mail: palyazat@solar-re.hu

ELŐREGISZTRÁCIÓHOZ KÉRJE DÍJMENTES SEGÍTSÉGÜNKET!

Név *
Email *
Telefon
Visszahívást kérek!