Csökkentse a megemelkedett energiaköltségét Felhasználás Optimalizált HYBRID Energiatárolós Napelem Rendszerre!

A cégeknél nincs rezsidíj csökkentés, a gáz ára többszörösére és az áramé többszörösére emelkedett. Abban egyet érthetünk, hogy világméretű problémáról van szó! Az energiaárak növekedése nem csak a rezsiköltségekben jelentkezik, hanem mindenre hatással van. Áttételesen növeli az alapanyag árakat és a végtermékek árát is. Az elszálló költségek minden szegmensben jelentkeznek és a cégek számára egyre sürgetőbb a megoldás megtalálása.

Egyre több cégvezető jött rá, hogy jó megoldás lehet a napelem!

Vajon megéri-e a cégek számára, beruházni egy napelemes rendszerbe? Illetve mennyi idő alatt térülhet meg a beruházás?

Röviden: nemhogy megéri, de egyenesen könnyelműség nem kihasználni ezt a lehetőséget!

Magyarországon alapvetően két opció áll nyitva a cégek számára, napelemes rendszer kiépítésére.

Az egyikbe az 50 kW alatti, azaz HMKE (háztartási méretű kiserőmű) rendszerek tartoznak. Ezekre még a szaldó elszámolás érvényes. Egy ilyen rendszer képes 70-72 ezer kWh-t megtermelni egy év alatt. Ha a cég mondjuk 68-70 Ft/kWh-ot fizet az áramért, akkor ez akár 5 millió Ft költségmegtakarítást is jelenthet az adott évben.

Egy jó minőségű napelemes rendszer bekerülési költsége kb.12 millió Ft+ÁFA-tól indul. Ezzel számolva, a megtérülés kb. 2,5 évet jelent. Tehát igen jó megtérülési idővel számolhatunk!

Az 50 kW feletti rendszerek kicsit alaposabb utánjárást és tervezést igényelnek és nem tartoznak a szaldó elszámolás alá.

Sok cég ahelyett, hogy minél előbb lépne, pályázatokra vár. Amit mérlegelni kell ebben az esetben, az a közben eltelt idő, mialatt a rendszer már termelhetne. A pályázatírás sok időt, és utánajárást igényel és a végkimenetele is bizonytalan. Sok esetben bebizonyosodik, hogy nem érte meg várni, mert egy kisebb összegű támogatásért való küzdelem több energiát vitt el, mint amennyi hozadéka végül jelentkezett.

Persze mindezek ellenére, időről-időre megjelennek pályázatok cégek részére amiket érdemes megfontolni. De lehetőség van Zöld-hitel (2,5%) vagy Széchényi-hitel (0,5%) felvételére is a napelemrendszer kiépítéséhez. Így akár a szerződéskötést követő második-harmadik hónaptól már termelhet a rendszer!

További információkra lenne szüksége?

Keressen minket kapcsolatoldalunk elérhetőségeinek egyikén!

+36 30 0820000

info[a]solar-re.hu