Büszkék vagyunk, hogy a hazánkban egyedülálló szakmai tapasztalatunknak köszönhetően egy újabb napelempark építésének, kivitelezésének lehettünk részesei! Kollégáink megfeszített munkatempójának köszönhetően az ütemezést követve sikerült átadni, és beüzemelni a kunmadarasi napelempark projektet.

Áprilisi beszámolónkban is jelentkeztünk a projekttel kapcsolatban és képeket is megosztottunk az akkori munkafolyamatokról, mely alább megtekinthető.

nap2.png
nap3.png
nap3.webp
nap4.png

Amit a kunmadarasi projektről tudni érdemes

Bilinszky Péter, az MVM Zöld Generáció Kft. üzleti projekt igazgatója szerdán Kunmadarason, a két projekt zárórendezvényén elmondta: a beruházások összköltsége egyenként mintegy 11,5 milliárd forint, amelyen belül több mint 4,2-4,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) forrásából, a többi költséget saját forrásból finanszírozta az MVM Csoport mindkét projekt esetén.

A társaság két, egyenként 28,7 megawatt peak (MWp) beépített teljesítményű naperőművet létesített Kunmadaras repülőterének szomszédságában. A fejlesztések célja, hogy a saját erőművi portfólióban és ezáltal a hazai energiatermelésen belül növekedjen a megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek aránya és csökkenjen a villamosenergia-szektor fajlagos szén-dioxid-kibocsátása - mondta.

Az erőművek egyenként éves átlagban 121 586 gigajoule (GJ) villamos energiát tudnak majd termelni, ami csaknem 15 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedezi, egyidejűleg évi 32 ezer 950 tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid-kibocsátása.

A cikk itt folytatódik tovább..

Még több beszámoló a projektről itt:

Napelempark építési projektjeinkről ITT olvashat többet!