Hamarosan indul a GINOP-4.1.3-19 sorszámú - Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak című pályázat

 

A pályázatok benyújtása 2019. május 15. 12.00 órától 2020. szeptember 30. 12.00 óráig lehetséges, vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

 

Nem támogathatók a Közép-Magyarországon (Budapest, Pest megye) megvalósuló projektek.

 

Támogatás mértéke és  összege:
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 1,5 millió Ft, maximum 3 millió Ft. A támogatást igénylő a GINOP-4.1.3-19 jelű Felhívásra telephelyenként nyújthat be pályázatot, azaz egy támogatást igénylő egyszerre több támogatási kérelmet is benyújthat.

 

A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 100%-a lehet, azonban a napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére 200.000 Ft/ 1kW értéket. Amennyiben a költségek meghaladják a fajlagos költségszintet, akkor a támogatás a fajlagos költséghatár alapján meghatározott elszámolható költség alapján kerül meghatározásra. A fajlagos költséghatáron felüli rész önerőből finanszírozandó.

 

Támogatható tevékenységek köre:
Napelemes rendszer beszerzése és telepítése a saját energiafogyasztás fedezését szolgáló hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó akkus rendszer) villamosenergia-termelés céljából.

 

Támogatott a napelemes rendszerek beszerzése és telepítése, a kapcsolódó szerkezeti és tartóelemek beszerzése és telepítése, az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése; akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése.
Csak és kizárólag a fejlesztéssel érintett épülethez, vagy azonos fűtési körön lévő épületekből álló épületcsoporthoz kötődő, illetve az épületben működő termelési eszközök teljes releváns villamos-energiaigényének legfeljebb 100 %-át fedező, maximum 15 kW névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése támogatható. A napelemes rendszer kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre.

 

 

Pályázók lehetséges köre:

  • mikro- kis- és középvállalkozások, melyek rendelkeznek legalább három lezárt teljes üzleti évvel

  • melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt

  • amely jelen projekt elszámolható összköltsége nem haladja meg az utolsó lezárt évi beszámoló szerinti árbevétel összegének a felét

  • amely jelen projektjének elszámolható összköltsége nem haladja meg az utolsó lezárt évi beszámoló szerinti személyi jellegű kiadások összegét

  • kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok

KÉRJEN ELŐZETES INFORMÁCIÓT!

Iratkozzon fel információküldő hírfolyamunkra, hogy elsőként értesülhessen a megnyitott pályázatokról, napelem rendszerek telepítésére felvehető vissza nem térítendő állami támogatásokról, cégét érintő információkról!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© Solar Rendszerépítő Kft.

LG logo.png