Mi időben gondoskodunk a napelemes rendszere megfelelő biztosításáról!

Dőljön hátra, 2 évig mi fizetjük a biztosítást a napelem rendszerére!

Kiemelkedő minőségű napelemes rendszereink telepítése mellett számos környezetvédelmi és gazdaságossági, fenntarthatósági érv szól, melyet a cégek, és a lakossági felhasználók is egyre nagyobb arányban felismernek. De miért fontos, hogy a napelemes rendszerünkön is legyen biztosítás?

  • Mivel ez a típusú beruházás jelentősen növelheti az ingatlan értékét, fontos, hogy a meglévő ingatlanbiztosítás kövesse ezt az értéknövekedést. Sajnos ellenkező esetben egyes károk esetén alulbiztosított lehet az épület (kevesebbet fizethet meglévő biztosításunk, mint a vagyontárgy tényleges értéke), míg más károk esetén pedig egyáltalán nem fog védelmet nyújtani a biztosítása napelemes rendszerre.
  • A napelemek elhelyezkedésükből adódóan nemcsak az időjárás viszontagságainak (villámcsapás, viharkár, jégverés) vannak kitéve, hanem rongálással, lopással és a napelemek törésével is számolhatunk.
  • Ha a napelemes rendszer telepítéséhez hitelt vagy támogatást igényeltünk, pl. napelem pályázat kapcsán, a hitelező bank is kérheti a rendszer biztosítását. Érdemes már a támogatás, hitel megigénylése előtt érdeklődnie a biztosítással kapcsolatban.
Napelem biztosítás

Összefoglalva:

1. Elemi károk

Egy tűzeset, jégverés, viharkár, villámcsapás, heves széllökés, hónyomás, egy komolyabb jégeső tönkreteheti a napelemet, akár összetörheti a paneleket. Egy-egy törött, repedt panel cseréje, javítása tetemes költségekkel járhat. 

2. Lopás, rongálás

Sajnos a napelemes rendszerek eltulajdonítása is komoly fenyegetést jelenthet. Nem árt számolni a rongálás, vandalizmus során keletkezett károk nagyságával is.

3. Töréskárok

Nagyon ritka esetben az is előfordulhat, hogy lecsúszik egy panel, és kárt tesz a többiben. Rá is eshet valami, sőt, a saját ügyetlenségünkkel is okozhatunk kárt a napelembe.

Fontos, hogy már meglévő lakás/ház biztosításának kiegészítéseként jelezni szükséges az aktuális biztosítási szakembernek, vagy üzletkötőnek a napelemek felszerelését! Mi ehhez kapcsolódóan kifizetjük Önnek a napelemekre vonatkozó biztosítás tételt.

TIPP: ha most váltana lakás/ház biztosítást, vagy újat kötne, akkor megbízható partnerünket javasoljuk: AGAPE-2000 Biztosítás Alkusz és Tanácsadó Kft.

KÉRDEZZEN BÁTRAN!

Amennyiben először jár a weboldalunkon, és nem tudja, hogyan is vágjon bele a napelemes rendszer kiválasztásába, kérdezze kötelezettségmentesen szakértő kollégánkat a következő telefonszámon:  +36 30 831 21 67